Leerlingen Thriantaschool exposeren hun werk in expositie In de sporen van Vincent van Gogh

Vrijdag 31 maart was de feestelijke opening van de expositie “In de sporen van Vincent van Gogh”. Alle getoonde werken zijn gemaakt door leerlingen van de Thriantaschool. De Thriantaschool is een school voor speciaal onderwijs van Openbaar Onderwijs Emmen, met een SO en een VSO locatie.

Op beide locaties werd er tijdens een projectweek gewerkt aan het thema Vincent van Gogh en cultureel Drents erfgoed.  
Kunstenares Marion Mencke heeft een prachtige lesmethode ontwikkeld waarbij de leerlingen via vlogs van de achter-achter-neef van Vincent van Gogh, meegenomen werden in de tijd dat de schilder in Drenthe verbleef.
Alle leerlingen hebben gewerkt aan tekeningen, schilderijen en andere kunstwerken. Zo zijn er trechterbekers gemaakt zoals het trechterbekervolk dat deed, werd er aan land art gewerkt en gingen ze weven met allerlei materialen. Daarnaast was er een workshop over de Drentse taal, een demonstratie spinnen met een spinnenwiel en vrijwilligers van het van Gogh Huis vertelden de leerlingen over het leven van Vincent van Gogh in Drenthe.  Een leerling: Ik wil altijd wel een projectweek, want dan leer ik ook van alles.

De expositie is feestelijk geopend door wethouder Dewy Leal en de achter-achter-neef van Vincent van Gogh. Een nog niet eerder ontdekt zelfportret van Vincent werd toegevoegd aan de expositie. Vincent van Gogh zou heel trots zijn geweest op de mooie kunstwerken die er gemaakt zijn door de leerlingen. De expositie is nog te bezichtigen in het CBK-gebouw in het Rensenpark tot en met zondag 7 mei.  
 
 

Vrijdag 31 maart 2023

Nieuwsoverzicht