Obs Emmermeer eerste school met certificaat Jeugdeducatiefonds

De gemeente Emmen heeft een samenwerking met het Jeugdeducatiefonds gesloten en dat betekent dat er in 2024 vijf scholen in de gemeente Emmen gecertificeerd kunnen worden. Vanwege de bijdrage van het team van obs Emmermeer heeft het fonds besloten om obs Emmermeer als allereerste school in de gemeente Emmen het certificaat uit te reiken.
Wij zijn hier enorm trots op! Dinsdag 23 januari werd het certificaat officieel uitgereikt.Wat doet het Jeugdeducatiefonds?
Het Jeugdeducatiefonds is een landelijk fonds dat als doel heeft alle kinderen in Nederland gelijke ontwikkelingskansen te geven, ongeacht waar je geboren bent. Het Jeugdeducatiefonds heeft ook een 'gecertificeerd' fonds, waar je als school voor in aanmerking kunt komen. Een aantal scholen in Nederland zijn hier bij aangesloten. Met het certificaat krijgt de school extra ondersteuning en financiën om de kansen van alle leerlingen te vergroten. 

Wat gaat het Jeugdeducatiefonds nu voor obs Emmermeer betekenen?
Het Jeugdeducatiefonds stelt de school in staat om kinderen nog meer te geven wat ze nodig hebben, zowel het individuele kind als de gehele klas. Denk hierbij aan extra leermaterialen, gezonde voeding (doorzetten Schoolfruit), extra begeleiding op school, een bed, een fiets voor naar het voortgezet onderwijs, leesboeken voor thuis, winterkleding of geld voor een schoolreis. Locatiedirecteur Jos Plas: “Dat wat het JEF ons kan bieden is echt ontzettend divers en een mooie ontwikkeling voor alle scholen die in aanmerking komen. Niet alleen binnen OOE, maar ook bij andere stichtingen in onze regio. Wij zijn erg blij met deze toekenning”.
 

Donderdag 25 januari 2024

Nieuwsoverzicht